Jongeren ontmoeten

Lotte over ‘jongeren ontmoeten’

“Toen ik er net achter kwam dat ik lesbisch ben, voelde ik me alleen. Ik dacht dat ik de enige was. Ik was toen heel erg blij dat ik op internet Jong&Out tegenkwam. Via Jong&Out heb ik zowel online als in het echt andere homojongeren leren kennen. Heel gezellig! Via internet heb ik ook leuke mensen leren kennen, maar ook wel wat mindere ervaringen gehad. Daar moet je dus wel mee oppassen…”

Lhbt-jongeren leren kennen

Lotte is niet de enige die zich alleen voelde nadat ze erachter kwam dat ze op meisjes valt. Misschien herken je dat zelf ook wel. Juist dan is het slim om op zoek te gaan naar jongeren die hetzelfde voelen als jij. Het is alleen al fijn om gewoon leuke dingen te doen met jongeren die je niks hoeft uit te leggen. Of waarmee je ervaringen kunt uitwisselen. Als je dat wilt kunt je online terecht, maar ook bij Jong&Out Twente

Vijf tips van Lotte:

  1. Word lid van Jong&Out

  2. Als je via internet contact hebt met iemand, spreek dan niet direct af, maar ga eerst een tijdje chatten. Vraag om enkele foto’s en vraag na enkele keren ook eens om de webcam aan te zetten.

  3. Spreek af op een plek waar ook andere mensen zijn. Spreek nooit direct bij iemand thuis af!

  4. Laat aan iemand weten wat je gaat doen en waar je naar toe gaat.

  5. Doe nooit iets tegen je zin in! Geef aan waar je grenzen liggen. Gaat er toch iemand over jouw grens? Schaam je niet en meld het aan iemand die je kunt vertrouwen.

 

Is daten via internet veilig?!

Jong&Out in beeld

Heb je nog meer vragen?

Heb je een andere vraag? Laat het ons weten! Het COC beantwoordt je vraag zo snel mogelijk!