Is er een plek waar ik andere transgenders kan ontmoeten?

Als je andere transgenderjongeren wilt leren kennen, kun je terecht bij Transvisie, Stichting Outway en Jong&Out.

Transvisie

Transvisie, onderdeel van PsyQ, organiseert gesprekken, jongerenmiddagen en andere activiteiten voor transgenders (zwemmiddagen, kampen). Deze worden georganiseerd voor transgenders en jongeren die twijfelen. Voor twijfelende jongeren is er een extra groep. Begeleiders van de groepen zijn zelf ook transgenders en er is altijd een maatschappelijk werker bij (ook transgender). Deze organisatie zit in Amsterdam. Voor deze activiteiten heb je een verwijzing nodig van de huisarts. Je huisarts heeft een geheimhoudingsplicht (bij kinderen vanaf 12 jaar) dus hij/zij vertelt hierover niks aan je ouders. Tijdens deze activiteiten zijn er vaak nieuwe deelnemers, je zult niet de enige zijn die voor het eerst komt.

Jong&Out

Jong&Out is een maandelijkse bijeenkomst voor álle lhbt-jongeren in Twente. Ook transgendejongeren zijn hier van harte welkom. Zodra er voldoende transgenderjongeren bij Jong&Out aangesloten zijn, zullen we hiervoor een aparte groep opzetten. Meld je aan [link] en spread the word!

Stichting Outway

Stichting Outway organiseert ook activiteiten voor LHBT-jongeren. Ze werken met HOJO-buddy's. Dat zijn ‘maatjes’ waar je allerlei vragen aan kunt stellen en bij wie je je hart kunt luchten. Contact gaat via mail, app, telefoon of een persoonlijk gesprek; wat jij prettig vindt.

Jong&Out in beeld

De jongerengroepen van Transvisie

Heb je nog meer vragen?

Heb je een andere vraag? Laat het ons weten! Het COC beantwoordt je vraag zo snel mogelijk!