Ik word soms verliefd op iemand van hetzelfde geslacht. Is dat een fase?

Verliefd zijn is een gevoel dat over kan gaan, seksuele voorkeur is iets wat blijvend is.

Als je verliefd wordt op iemand van je eigen geslacht kan dat betekenen dat je homoseksueel bent, maar het kan ook zijn dat je biseksueel bent. Het is best lastig om te ontdekken wat je seksuele voorkeur is… Sommige mensen weten al vanaf hun zesde wat ze zijn, anderen doen er wat langer over. En dat is helemaal niet erg!

Sommige mensen zeggen dat biseksualiteit een fase is. Dat klopt niet. Mensen die bi zijn blijven dat hun hele leven. Wel komt het vaak voor dat jongeren een tijdje twijfelen. "Ben ik homo? Of bi?" Ook zijn er homojongeren die eerst aan hun ouders vertellen dat ze bi zijn. Ze denken dat hun ouders dat minder erg zullen vinden. Biseksualiteit komt overigens best veel voor; ongeveer net zo veel als homoseksualiteit.

Heel belangrijk: je moet jezelf niet te snel een etiketje opplakken. Je ontdekt het vanzelf wel een keer. En natuurlijk maakt het helemaal niks uit of je nu bi, hetero of homo bent. Wat wél uitmaakt is dat jij gelukkig bent met de persoon op wie je verliefd bent.

Verliefdheid kun je niet sturen, maar dat hoeft ook helemaal niet! Je komt vanzelf iemand tegen bij wie je je 100% goed voelt.

Biseksualiteit: Veelgestelde vragen

Douwe Bob: He, Ho of Bi

Heb je nog meer vragen?

Heb je een andere vraag? Laat het ons weten! Het COC beantwoordt je vraag zo snel mogelijk!