Ik ben gelovig én lhbt. In welke kerk ben ik welkom?

Kerken verschillen in hoe ze omgaan met homoseksualiteit en transgenders. Een overzicht van de opvattingen van verschillende kerken vind je op deze pagina van het CHJC, de vereniging voor christelijke lhbt’ers. Hieronder een hele korte samenvatting. Belangrijk is dat homoseksualiteit steeds beter bespreekbaar wordt in alle kerken. It gets better!

PKN-kerken zijn er in alle soorten en maten. PKN-kerken zijn steeds opener voor lhbt’ers. Maar het kan dus per gemeente verschillen of ze bijvoorbeeld homorelaties inzegenen.  

De katholieke kerk worstelt nog steeds met homoseksualiteit. Paus Franciscus wijst homorelaties af, maar heeft wel zijn excuses aangeboden voor de manier waarop de kerk lhbt’ers heeft behandeld. Hij vindt dat het niet aan hem is om een oordeel over lhbt’ers te hebben: "Als iemand homoseksueel is, van goede wil is en de Heer zoekt, wie ben ik dan om te veroordelen?".

De Oud-Katholieke kerk staat volledig open voor lhbt’ers en lhbt-relaties. Dit geldt ook voor het Leger des Heils

Over het algemeen wijzen (vrijgemaakt) gereformeerde kerken homorelaties af, maar accepteren dat je als lhbt’er geboren wordt. Desondanks zit er beweging in. Het onderwerp is de laatste jaren meer bespreekbaar geworden.

Casper, christen en homo

Ik heb een droom - Wielie Elhorst

Heb je nog meer vragen?

Heb je een andere vraag? Laat het ons weten! Het COC beantwoordt je vraag zo snel mogelijk!