Ik ben christen en lhbt. Mag ik volgens de Bijbel een relatie aangaan?

Er zijn veel christenen die een liefdevolle relatie hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Er zijn veel (PKN-)kerken die relaties inzegenen. Er zijn ook kerken die elke lhbt-relatie afkeuren. Ze vinden weliswaar dat God je zo gemaakt heeft, maar dat een homorelatie niet strookt met Gods plan.

Deze vraag kun je dus niet met een simpel ‘ja’ of ‘nee’ beantwoorden. Het hangt er vanaf hoe je de Bijbel leest: probeer je de teksten te vertalen naar het nu of interpreteer je de teksten zo letterlijk mogelijk? En wat is volgens jou Gods plan met jou? Wil God dat je alleen blijft of dat je een partner zoekt? Dat zijn allemaal vragen waar je zelf een antwoord op moet vinden. Uiteindelijk bepaal jij zelf of je een relatie wilt.

Hierover praten helpt. Met andere (christelijke) lhbt’ers, met mensen uit je kerk of met je familie. Zoek iemand op die je vertrouwt en waarvan je weet dat hij niet over je oordeelt. Ook het COC kan je helpen. Realiseer je dat er heel veel christelijke lhbt’ers zijn met precies dezelfde vragen en gevoelens als jij!

Het kan zijn dat jouw kerk andere antwoorden heeft op deze vragen dan jij. Dat kan lastig zijn, want je gaat van jongs af aan al naar deze kerk. Maar misschien kan de keuze voor een andere kerkgemeenschap waarin je je wél welkom voelt je ook helpen om te accepteren wie je bent.

Ik heb een droom - Wielie Elhorst

Heb je nog meer vragen?

Heb je een andere vraag? Laat het ons weten! Het COC beantwoordt je vraag zo snel mogelijk!