Geloof

Esra vertelt over 'geloof':

"Ik geloof in Allah, maar toch ben ik lesbisch. Dat is soms lastig - zeker voor mijn familie. Via Jong&Out ken ik een paar jongens die actief zijn in de kerk, maar ook een vriendje hebben. Gelovig zijn en homo, lesbisch, bi of trans kan dus best samengaan. God heeft ons zo gemaakt."

Vijf tips van Esra

  1. Blijf er niet alleen mee zitten, maar praat erover. Met een vriend of vriendin, iemand uit je kerk of moskee. Of iemand op school die je vertrouwt.

  2. Denk goed na voordat je uit de kast komt: hoe reageert je familie? Kun je ergens terecht als ze negatief reageren? Ben je er klaar voor?

  3. Geef je familie tijd om aan het idee te wennen, zeker als ze in hun leven alleen maar gehoord hebben dat het niet mag van God of Allah. Bedenk dat je er zelf al veel langer mee bezig bent, maar dat het voor je familie helemaal nieuw is.

  4. Bedenk dat elke kerk of moskee anders aankijkt tegen homoseksualiteit. Probeer uit te zoeken hoe jouw kerk aankijkt tegen dit thema en of je met iemand binnen de kerk hierover kan praten.

  5. Duik eens in de teksten uit de Bijbel of Koran om te leren begrijpen waar verschillende visies op homoseksualiteit vandaan komen. Realiseer je dat “Het mag niet van God of Allah” maar één mogelijke interpretatie van deze teksten is.  

Casper, christen en homo

Abdellah - finalist Mr. Gay Belgium. Moslim.

Heb je nog meer vragen?

Heb je een andere vraag? Laat het ons weten! Het COC beantwoordt je vraag zo snel mogelijk!